Airbrush

Dennis airbrusht met een Iwata airbrush en maakt hierbij gebruik van allerlei soorten lak. Enkele lak voorbeelden zijn: House of Kolor, 3M en DuPont.

Het airbrush-werk wordt veel gebruikt bij Harley-Davidson motoren en Amerikaanse auto’s. Hier wordt veel True-Fire/Flames of vlammen met biezen gebruikt. Hierbij geldt dat alles mogelijks is.

 

The Sky is the Limit!

 

Bij DAM Designs kun je ook terecht voor onder andere het airbrushen van dieren, portretten en fotorealisme.

Op het gebied van airbrush is alles mogelijk en kan op veel materialen worden toegepast. Denk hierbij onder andere aan hout, metaal en kunststof. Enkele voorbeelden: snowboards, wc-brillen, grafstenen, urnen, wielcovers, schotels, helmen, tafels, campers, vrachtwagens, auto’s, motoren, trailers en muren.

 

Wat is airbrush?
Airbrush is het aanbrengen van verf op een object door middel van luchtdruk. Bij het airbrushen wordt er gebruik gemaakt van een compressor en airbrush pistool. De techniek is eigenlijk hetzelfde als het spuiten met een spuitbus verf, alleen geeft airbrush meer controle over de hoeveelheid verf en lucht. Door dat je meer controle hebt, wordt het zeer gemakkelijk om kleur overgangen te maken of schaduwen te spuiten.

 

Hoe werkt een airbrush?
Een airbrush werkt als volgt. De toevoer van lucht vanuit de compressor wordt via een ventiel die de luchthoeveelheid regelt doorgevoerd naar de airbrush. Door het venturi-effect komt er een onderdruk in de pen die de verf gelijkmatig in een nevel mee zuigt en verspreidt op het te bespuiten object. De toevoer van de verf is te regelen door een naald die door de airbrush loopt via een trekker die men in kan drukken, voor luchttoevoer en achterwaarts of voorwaarts te bewegen voor verfaanvoer. Zo is het mogelijk een zeer dunne lijn te spuiten maar ook kleinere oppervlaktes. Voor het spuiten van grotere oppervlaktes zijn verschillende soorten airbrushes verkrijgbaar. Deze hebben dan een grotere sproeieropening en een groter reservoir. De techniek staat toe om zo twee verschillende kleuren regelmatig over elkaar te laten vloeien wat een zeer egaal en soms foto-realistisch effect geeft.

 

Translate »